Liofilizat Wegański Trek'n Eat - Makaron w sosie sojowo-bolońskim (bezlaktozowy)
Nieco inne wydanie cenionego dania jakim jest makaron w sosie bolońskim. W liofilizowanej wersji nie wykorzystano mięsa, tworząc tym samym doskonały posiłek dla wegan i wegetarian, bądź osób nie tolerujących laktozy. Od teraz nie musisz rezygnować z tego popularnego dania i możesz zabrać je ze sobą dosłownie wszędzie!
Posiłek produkowany jest w wielkości 180 g (netto), dzięki któremu uzyskujemy około 770 g gotowego posiłku lub 200 g (netto), dzięki któremu uzyskamy 850 gram gotowego posiłku!
Co to jest żywność liofilizowana?
Liofilizowana żywność tworzona jest poprzez redukcję wody z gotowego posiłku bądź jego poszczególnych składników. Otrzymany dzięki tym procesom produkt jest ekstremalnie lekki, może być przechowywany przez bardzo długi okres czasu, a co najważniejsze - w jego składzie nie dochodzi do istotnych zmian wartości odżywczych. Efektem końcowym jest więc zdrowy, odpowiednio zbilansowany i zaskakująco smaczny posiłek dla każdego turysty, podróżnika, ale także jako posiłek na wycieczki czy nawet w dniu codziennym!
Posiłek liofilizowany Trek'n Eat Makaron w sosie sojowo-bolońskim 180 g (770 g):
|
Wartość energetyczna |
Białko |
Węglowodany |
Tłuszcze |
Błonnik |
Sól |
Średnia wartość odżywcza w 100 g: |
340 kcal
|
18,8 g
|
58,5 g
w tym cukry: 16,5 g
|
3,8 g
w tym kwasy
nasycone: 1 g
|
7,3 g
|
3,9 g
|
Skład: makaron [(50%), grysik pszenny, białko, sól], 17% pomidory, 15% teksturowane białko sojowe, cukier, aromat, cebula, sól spożywcza, maltodekstryna, tłuszcz roślinny, skrobia, skrobia modyfikowana, przyprawy, zioła, ekstrakt drożdżowy.
Informacja o głównych alergenach: jaja, zawiera gluten, soja.
Sposób przyrządzenia: gotującą się wodę wlać do linii napełnienia (590 ml) bezpośrednio do pojemnika, starannie wymieszać, zamknąć pojemnik i poczekać 5 minut.
Waga netto: 180 g (po przyrządzeniu około 770 g).
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
|
Sprawdź koniecznie specjalny artykuł poświęcony żywności liofilizowanej. Czym jest żywność liofilizowana i jak powstaje? Dlaczego tak długo możemy ją przechowywać i ile tak na prawdę witamin i wartości odżywczych zachowuje? Sprawdź na blogu!
|