Żywność liofilizowana LyoFood - Zupa krem brokułowo-szpinakowy z mozarellą i pestkami dyni
Gęsty, pożywny i sycący krem brokułowo-szpinakowy z dodatkiem rozpływającej się mozarelli i chrupkich, prażonych pestek dyni. Długo nie zapomnisz tej pysznej fuzji struktur i aromatów. Jest szybka do przyrządzenia i zachwyca swoim unikalnym smakiem. Świetny dodatek do dań obiadowych. Dostępna zawsze wtedy kiedy jej potrzebujesz. Na szlaku, podczas wędrówki czy długich, kajakowych wypraw. Nie zawiera mięsa!
Podstawowym atutem produktów firmy Lyo Food jest to, że przed poddaniem procesowi liofilizacji, potrawy są gotowane według najlepszych przepisów. Dzięki temu uzyskujemy doskonały smak, zachowując wszystkie właściwości liofili.
Danie liofilizowane Zupa-krem brokułowo-szpinakowy - najważniejsze informacje:
- Skład: 37% brokuły, 33% szpinak, cebula, 9% ser Mozzarella*, śmietana, 5% pestki dyni, ser Cheddar, przyprawy (zawiera seler), sól
- Waga netto: 60 g
- Waga po uwodnieniu: 370 g
Wartości odżywcze |
Na 100g |
Na porcję 60g (370g po uwodnieniu)
|
Wartość energetyczna |
1873 kJ / 451 kcal |
1124 kJ / 271 kcal |
Tłuszcz |
28 g |
17 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
13 g |
7,8 g |
Węglowodany |
10 g |
6,0 g |
W tym cukry |
9,1 g |
5,4 g |
Błonnik |
17 g |
10 g |
Białko |
31 g |
18 g |
Sól |
4,2 g |
2,5 g |
Ze względu na specyfikę produktu podane wartości odżywcze oraz skład mogą się różnić, w zależności od partii, o około +/- 5%.
Odpowiednio dobrana receptura daje energię do kontynuowania wysiłku, a sam posiłek można przygotować w zaledwie 10 minut. Obiad składa się jedynie z naturalnych składników, bez użycia konserwantów i sztucznych dodatków.
Specjalnie zaprojektowane opakowanie świetnie chroni zawartość przed działaniem czynników zewnętrznych. Jest odporne na światło, wilgoć, wietrzenie. Posiada w środku dodatkowo pochłaniacz wilgoci, który należy usunąć przed przygotowaniem posiłku. Opakowanie jest przystosowane do tego by bezpośrednio w nim przygotować posiłek - nie jest konieczne posiadanie dodatkowej menażki czy talerza. Dodatkowym atutem jest fakt, iż wewnątrz opakowania zaznaczona jest linia, do której należy napełnić je wodą. Dzięki takiemu rozwiązaniu masz zawsze pewność, że przygotowywany posiłek będzie miał odpowiednią konsystencję.
Z jednej porcji otrzymujesz ok. 370 g pysznego posiłku.
Czym jest jedzenie liofilizowane?
Żywność liofilizowaną najpierw się zamraża, a następnie wprowadza do odpowiednich warunków (obniżona temperatura oraz ciśnienie), tak by w procesie sublimacji (przejście ze stanu stałego od razu do gazowego z pominięciem stanu ciekłego) wyprowadzić całą wodę. Dzięki temu, nie tracąc wartości odżywczych oraz co najważniejsze smaku, zyskujemy bardzo niską wagę produktu.