Śniadanie liofilizowane LyoFood - Kokosowa owsianka z jagodami, figami i nasionami chia - bez glutenu i bez laktozy!
Chyba każdy z nas wie, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Warto zadbać by był on pożywny i dał nam zastrzyk energii by dobrze rozpocząć dzień. Z pomocą przychodzi marka LyoFood i jej wegańska owsianka kokosowa z owocami. To połączenie bezglutenowego owsa gotowanego z mlekiem kokosowym oraz soczystych jagód i fig, zdrowych nasion chia i słodkiego syropu z agawy. Dodaje sił i syci.
Podstawowym atutem Lyo jest to, że
przed poddaniem procesowi liofilizacji potrawy są gotowane według najlepszych przepisów. Dzięki temu uzyskujemy
doskonały smak, zachowując wszystkie właściwości liofili.
Śniadanie liofilizowane: Owsianka figowo-jagodowa - najważniejsze informacje:
- Skład: płatki owsiane bezglutenowe 53 %, napój kokosowy 36 %, syrop z agawy, figi plastry 4 %, nasiona chia 1,5 %, jagody całe 1 %
- Waga netto: 100 g
- Waga po uwodnieniu: ok. 300 g
Wartości odżywcze
|
100 g (Jedna porcja) |
wartość energetyczna |
1960 kJ / 469 kcal |
tłuszcz |
21 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
15 g |
węglowodany |
54 g |
w tym cukry |
20 g |
błonnik |
11 g |
białko |
10 g |
sól |
0,02 g |
Ze względu na specyfikę produktu podane wartości odżywcze oraz skład mogą się różnić, w zależności od parti, o około +/- 5%.
Odpowiednio dobrana receptura daje energię do kontynuowania wysiłku, a sam posiłek można przygotować w zaledwie 10 minut. Obiad składa się jedynie z naturalnych składników, bez użycia konserwantów i sztucznych dodatków.
Specjalnie zaprojektowane opakowanie świetnie chroni zawartość przed działaniem czynników zewnętrznych. Jest odporne na światło, wilgoć, powietrze. Posiada w środku dodatkowo pochłaniacz wilgoci, który należy usunąć przed przygotowaniem posiłku. Opakowanie jest przystosowane do tego by bezpośrednio w nim przygotować posiłek - nie jest konieczne posiadanie dodatkowej menażki czy talerza. Dodatkowym atutem jest fakt, iż wewnątrz opakowania zaznaczona jest linia, do której należy napełnić je wodą. Dzięki takiemu rozwiązaniu masz zawsze pewność, że przygotowywany posiłek będzie miał odpowiednią konsystencję.
Z jednej porcji otrzymujesz ok. 300 g sycącego posiłku.
Czym jest jedzenie liofilizowane?
Żywność liofilizowaną najpierw się zamraża, a następnie wprowadza do odpowiednich warunków (obniżona temperatura oraz ciśnienie), tak by w procesie sublimacji (przejście ze stanu stałego od razu do gazowego z pominięciem stanu ciekłego) wyprowadzić całą wodę. Dzięki temu, nie tracąc wartości odżywczych oraz co najważniejsze smaku, zyskujemy bardzo niską wagę produktu.