Danie obiadowe liofilizowane Lyo Food - Farfalle w sosie szpinakowo - serowym - mała porcja (94 g / 370 g)
To pełnowartościowe danie, które przypadnie do gustu nie tylko wegetarianom. Sycąca, duża porcja. Świetna propozycja dla osób ceniących sobie domowy smak posiłków spożywanych w terenie - podczas pieszych wędrówek, spływów kajakowych czy odległych, morskich podróży. Łatwa do przygotowania i poręczna.
Podstawowym atutem Lyo jest to, że przed poddaniem procesowi liofilizacji potrawy są gotowane według najlepszych przepisów. Dzięki temu uzyskujemy doskonały smak, zachowując wszystkie właściwości liofili. Odpowiednio dobrana receptura daje energię do kontynuowania wysiłku, a sam posiłek można przygotować w zaledwie 10 minut. Obiad składa się jedynie z naturalnych składników, bez użycia konserwantów i sztucznych dodatków.
Danie liofilizowane Farfalle w sosie szpinakowo serowym - najważniejsze informacje:
- Skład: makaron (semolina z pszenicy) 41% , szpinak 28%,, cebula, śmietana, ser Gorgonzola 5%, migdały 2%, sól, czosnek, masło, bulion roślinny
- Waga netto: 94 g
- Waga po uwodnieniu: ok. 370 g
Wartości odżywcze |
Na 100g |
Na porcję 94g (370g po uwodnieniu) |
Wartość energetyczna |
1845 kJ / 440 kcal |
1734 kJ / 413 kcal |
Tłuszcz |
16 g |
15 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
7,9 g |
7,4 g |
Węglowodany |
52 g |
49 g |
W tym cukry |
5,5 g |
5,2 g |
Błonnik |
8,3 g |
7,8 g |
Białko |
18 g |
17 g |
Sól |
1,7 g |
1,6 g |
Ze względu na specyfikę produktu podane wartości odżywcze oraz skład mogą się różnić, w zależności od parti, o około +/- 5%.
Specjalnie zaprojektowane opakowanie świetnie chroni zawartość przed działaniem czynników zewnętrznych. Jest odporne na światło, wilgoć, powietrze. Posiada w środku dodatkowo pochłaniacz wilgoci, który należy usunąć przed przygotowaniem posiłku. Opakowanie jest przystosowane do tego by bezpośrednio w nim przygotować posiłek - nie jest konieczne posiadanie dodatkowej menażki czy talerza. Dodatkowym atutem jest fakt, iż wewnątrz opakowania zaznaczona jest linia, do której należy napełnić je wodą. Dzięki takiemu rozwiązaniu masz zawsze pewność, że przygotowywany posiłek będzie miał odpowiednią konsystencję.
Z jednej porcji otrzymujesz ok. 370 g sycącego posiłku.
Czym jest jedzenie liofilizowane?
Żywność liofilizowaną najpierw się zamraża, a następnie wprowadza do odpowiednich warunków (obniżona temperatura oraz ciśnienie), tak by w procesie sublimacji (przejście ze stanu stałego od razu do gazowego z pominięciem stanu ciekłego) wyprowadzić całą wodę. Dzięki temu, nie tracąc wartości odżywczych oraz co najważniejsze smaku, zyskujemy bardzo niską wagę produktu.