Liofilizat Lyo Bistro od LyoFood - Chana Masala z ryżem - zdrowe, naturalne i ekologiczne wegańskie danie
Nowe opakowanie - większa porcja - ten sam smak!
Lyo Bistro to nowa seria żywności liofilizowanej powstała w odpowiedzi na rosnące problemy jakie "fundujemy" środowisku naturalnemu. Dania Lyo Bistro są zdrowe, składniki uprawiane i przygotowywane ekologicznie. Opakowanie wykonane z biodegradowalnych materiałów. Jeżeli szukasz żywności EKO i wegańskiej takiej, która nadaje się również w podróży i na wyprawach, seria Lyo Bistro od LyoFood z pewnością cię zainteresuje.
Potrawy Lyo Bistro, w tym danie Chana Masala z ryżem przygotowywane są bez użycia żadnych sztucznych dodatków i konserwantów. Długi termin przydatności do spożycia osiągnięty jest jedynie przez proces liofilizacji - bez wilgoci, produkty się nie psują. Sprawdź skład! Lyo Bistro Chana Masala to jedynie naturalne składniki i przyprawy takie, jakie sam używasz w kuchni.
Indyjska Chana Masala w wersji wegańskiej to pyszna mieszanka dyni i pomidorów, ugotowana w kremowym i lekko pikantnym sosie kokosowym. Całość podana z biały ryżem. Potrawa jest zdrowa i sycąca.
Skład: ryż* 40%, napój kokosowy 11%, pomidory*(pomidory, sok pomidorowy) 11%, cebula*, dynia* 8%, ciecierzyca* 7% oliwa z oliwek*, mąka ziemniaczana*, sok z limonki*, sól, cukier trzcinowy*, przyprawy*, kurkuma*, imbir*, kumin*
*produkt rolnictwa ekologicznego
Wartości odżywcze |
Na 100g |
Porcja 77g (270g po uwodnieniu) |
Kalorie |
1847 kJ / 493 kcal |
1422 kJ / 338 kcal |
Tłuszcz |
12 g |
9,1 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
7,4 g |
5,7 g |
Węglowodany |
68 g |
52 g |
W tym cukry |
10 g |
7,7 g |
Błonnik |
12 g |
9,2 g |
Białko |
9,8 g |
7,6 g |
Sól |
2,3 g |
1,7 g |
Ze względu na specyfikę produktu podane wartości mogą się różnić w zależności od partii o około +/- 5%.
Lyo Bistro to nowa koncepcja turystycznych dań liofilizowanych. Cały świat zmienia podejście w kierunku większej dbałości o środowisko naturalne i nasze zdrowie. W przypadku żywności liofilizowanej dotyczy to uprawy i produkcji żywności, a także dystrybucji i opakowań. O ile pozostałe dania LyoFood wykorzystują półprodukty z ekologicznych upraw, a cały etap produkcji jest zrównoważony, o tyle seria Lyo Bistro idzie jeszcze jeden krok dalej. Opakowania są w całości wykonane z materiałów ekologicznych i szybko rozkładających się.
Opakowanie wykonano z tworzywa, które można poddać kompostowaniu. Całość wyrzucamy do pojemnika na bio odpady, czyli odpady organiczne. Całość jest przemyślana - wygodna dla użytkownika i dobra dla środowiska.
|
|
Zobacz test liofilizowanego jedzenia od polskiej marki Lyo Food, która otrzymała prestiżową nagrodę. Sprawdzimy czy słusznie. Czy naprawdę jest tak smaczne? Czy od tej pory nie będziesz chcieć jeść już nic innego? Zobaczymy...Czytaj więcej na naszym blogu.
|
Nagrody i opinie o żywności liofilizowanej Lyo Food
|
|
The OutDoor Industry Award to najważniejsza i najbardziej rozpoznawalna nagroda w branży. Nagroda GOLD jest przyznawana za wybitne osiągnięcia jakościowe innowacyjne i projektowe.
Oto uzasadnienie sędziów:
“Te liofilizowane posiłki są najsmaczniejsze z obecnie dostępnych na rynku. LYO EXPEDITION oferuje różne rodzaje pysznych dań, nawet liofilizowane owoce są dostępne. Wszystkie posiłki są wolne od konserwantów i sztucznych dodatków. Opakowanie również zostało udoskonalone: teraz jest zamykane.”
|
|
Tylko najbardziej innowacyjne i praktyczne produkty otrzymują Nagrodę Outdoor Editors’ Choice, najwyższą nagrodę przyznawaną raz do roku przez niemiecki Outdoor Magazin. LYOFOOD osiągnęło tą jakość poprzez specjalną metodę produkcji, gdzie liofilizowane składniki nie są mieszane jak to zwykle bywa, ale danie jest ugotowane a dopiero później zliofilizowane.
|
|
Liofilizaty LyoFood zostały również nagrodzone przez międzynarodowe gremium, wybierające najbardziej innowacyjne produkty sportowe.
|